PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Thursday, March 31, 2011

KASUT PELIK

 Saja jejalan kat internet, tetiba jumpa lah dengan sekawan kasut ni...terkejut aku!!! Adoi macam2 versi kasut-kasut tu...sehari semalam aku deman..hihi Nah korang tengok pula, gerenti demam gak..hihi Tapi kalau korang nak kasut-kasut tu..pepandai la korang cari..sebab setakat ni xpernah pula tengok kasut camtu kat kedai..


wah cun sungguh kasut ni..unik...


alamak kasut ikan pon ada..tak busuk ke kaki nanti..tak pun terburai perut ikan tu bila korang pakai..

alahai kasut cik pah kita pun ada..silap-silap patah kaki nanti..

ai siap ada button g..agak-agaknya nak jalan pun just tekan button tu kot...huh bikin malas lagi la ...hihi

mak ai..ganasnya kasut ni...haa siap la sapa asyik pijak kaki aku, siap la.. ada bodyguard nak ngapp kau !! hii

amacam berkenan ke?? hii

*Sumber gambar- google image

Tuesday, March 29, 2011

KAMERA vs PENSIL

Sekarang orang obses dengan kamera..yela boleh capture macam2 gambar dalam masa bape saat ja kan..
Pensil pulak peranan dia lukis benda yang kita lihat..ambil masa yang lama jugak bergantung pada imej..tapi dia tetap penting jugak kan, time exam korang cari dia jugak hii...Ehh korang tengok la perlawanan si KAMERA dengan si PENSIL ni ya...













Amacam?? Sapa yang menang..KAMERA ka PENSIL...
Kita bagi seri jela takut diorang gaduh pulak nanti..hope korang enjoy dengan pic2 kat atas ni...

*PHOTO SOURCE from funzug
tQ




Sunday, March 27, 2011

JOM MAIN GAME MATA

Asyik membaca blog orang ja korang ni...sekali sekala meh kita main game untuk mata..korang tak payah baca apa pin..hanya tengok dengan mata ja..betul!!
Jom try..

Apa yang korang nampak kat gambar ni...

ai tak kan dah pening kot..dia gerak-gerak kan kan...
tengok yg ni pulak..
eh he angin tak da ribut pun tak da..macam mana boleh beralun-alun ni...(*_^)


alamak berpusing-pusing pulak..

macam bantal pulak..dah la pening kan kan...ni garisan lurus ja..

eh gambar apa ni..korang try la jawab...hii

ni pula gambar apa..??? tengok la betol2 na...

ni pulak ada macam2 gambaq terselit..korang try la teliti na..hii

ni pulak satu lukisan ...apa menariknya lukisan ni ek??hihi


alamak pening la wei...(*_*)

korang try kira berapa ekor panda dalam gambaq ni..hiii


binatang apakah ini...????

apa yang korang nampak dalam gambar ni....

yang ni maybe korang dah familiar kan.. bape kaki gajah ni..??


ish gambar kapal je aku tengok..cuba tengok betul2...

huh rasa dah la tu...lama-lama t korang pening pula..hihi sori la menyeksa mata korang..ini la org panggil ILUSI OPTIK..pe pon hope enjoy la ye..TQ

*gambar sumbangan internet kesayangan..tQ* 




Saturday, March 26, 2011

TERJAH UUM


Assalamualaikum

Entry kali ni macam nak menceroboh ja kan... uish menakutkan!! Dah macam rancangan tv pulak..
Kali ni jom saya bawa korang jalan-jalan sekitar kampus induk Universiti Utara Malaysia ni.. Walaupun UUM ni terletak tersorok dalam hutan Sintok tapi inilah suasana belajar yang paling bagus..cewah..
Masuk saat ni dah setahun 8 bulan aku menetap kat UUM ni.. uniknya UUM sebab dia ada 2 ‘U’..hihi Aku sekarang sedang menuntut dalam tahun 2 jurusan Pengurusan Sumber Manusia peringkat ijazah Sarjana Muda. Ok lah tunggu apa lagi, jom kita terjah UUM. bagi yg tengah kusut nak pilih u mana utk sambung study mungkin boleh pertimbangkan UUM sebagai pilihan anda ya...hii

Kat UUM ni terdapat kolej penginapan yang diberi nama mengikut nama company yg ada kat Malaysia ni..MAS, TNB, PROTON, TRADEWINDS, SIME DARBY, PETRONAS, EON, PERWAJA, MISC, TM, MAYBANK, SME BANK, BANK RAKYAT, BANK MUAMALAT, YAYASAN AL-BUKHARI..banyak kan..???

Kalau korang nak pinjam buku banyak2, korang boleh la pergi Perpustakaan Sultanah Bahiyah..library yang besar tu ada macam-macam bahan bacaan..


Bila dah penat membaca, boleh la korang makan-makan dulu..macam-macam kedai dan cafe ada kat UUM ni..cakap je nak makan apa..suma ada..hii jom kita terjah lagi..
Kat UUM ni ada special activity- apae dia?? kami ada GO-cart, kuda, golf...

ni rupa litar go kart

ni pulak litar kuda..hihi

ni pulak masjid Sultan Badlishah dan pusat Islam UUM

masjid uum
Pusat islam UUM

LAIN-LAIN TEMPAT MENARIK KAT UUM YG KITA TERJAH....

memang cantik..pancutan air depan library ni..

ni papan tanda UUM

dewan muazzan shah
pemandangan UUM

pintu gerbang UUM

rasa setakat tu dulu kot..ada masa kita terjah lagi naa...


Wednesday, March 23, 2011

YEAH RESULT SPM DAH KELUAR

**YEAH KEPUTUSAN SPM DAH KELUAR!!**


Hari ni catat sejarah la ya..wat adik-adik kita yang dapat result SPM hari ni amacam perasaan korang?? Haha apa yang korang rasa sama la kami yang time amek result dulu..huahua

Satu badan menggigil, jantung berdegup kencang ..masih terkenang lagi time amek result SPM dulu.. Gi amek result ramai-ramai naik bas ngan member-member..Sampai ja kat sekolah, dengan muka slamber pergi kat cikgu tingkatan masa form 5..ketaq satu badan time cikgu tu selak semua slip nak cari nama aku..huhu Selak punya selak, jumpa lah aku punya slip SPM..mak ai!! 2A ja..sedih masa tu..kawan-kawan yang lain ada dapat 3A, 4A, 5A, 6A, 7A, 8A, 9A pun ada...aku sebak sangat bila result aku teruk amat angat..apa aku nak bagitau mak, ayah kat rumah?? Mesti diorang tertunggu aku call gtau result aku..

Cikgu kata, ok la result kamu..SEIMBANG..ada A, ada B, ada C, ada D, ada E..nasib tak da F..Apa pun aku bersyukur ke hadratNYA sebab memang aku layak dapat result macam tu sebab aku kurang usaha..math dengan add math tak pernahnya aku lulus..hii

Yang aku dapat A sains dengan agama Islam ja..yg ok skit dapat B prinsip akaun, tasawur islam...Ok la tu kan kan..

Time paling sedih bila sorang demi sorang member aku dapat tawaran masuk u n institut perguruan la, tapi aku xdapat-dapat pun..lastly kena p form 6..huhu masa dekat form 6 pun akhir sekali tinggal aku sorang..yang lain lari g masuk poli n kolej swasta..hihi aku pon hajat mula nak lari form 6 jugak..dah apply politeknik pun tapi ntah nape tetiba diorang cakap maklumat aku tiada dalam data..ishkk ishkk..

So, aku menetap la di lower 6 sampai aku tukar sekolah baru..sampai la tamatnya upper 6. Alhamdulillah segala titik peluh usaha doa dan tawakal akhirnya aku dapat jugak jejak kaki dekat UUM ni..sebenarnya bukan susah pun form 6 malah happy lagi ada la..org cakap form 6 kena pergi sekolah pakai baju sekolah lagi..low standard laa..betul tak??? Tapi belum try belum tahu..FORM 6 IS THE BEST laa..INGAT jgn jadikan FORM 6 bukan pilihan terakhir anda.. pilih dia dengan rela hati..

so bagi adik-adik yang result xberapa ok, jgn cepat menyerah..masih panjang perjalanan kita..GAGAL SEKALI TAK BERMAKNA SELAMANYA KITA GAGAL dik..selagi nyawa dikandung badan, teruskanlah usaha kita..

bagi yg dah simpan niat nak masuk FORM 6, teruskan..( promote la pulak..hii) tapi form 6 bukan lagi masa utk main-main dah..kena serius tau..hii

bagi yg dapat result GEMPAK, tahniah saya ucapkan..semoga kejayaan anda hari ini menjadi pendorong anda untuk lebih berjaya ke hadapan..insyaAllah..





Tuesday, March 22, 2011

contest GIGS-miss Yuu

@CONTEST GAYA ISLAM GAYA SAYA@

by Miss Yuu


Jom la ramai-ramai join..senag je hanya ikut arahan cik Miss Yuu kite ja..rugi lau tak join.. Bukan senang nak ada peluang macam ni kan.. kalau berminat 

   Ni first time aku join contest kat blog..yela new blogger la katakan.. ni masanya saya nak belajar benda baru..tQ buat miss Yuu sebab wat contest ni..(^_*)
Tahniah sebab berjaya anjurkan contest yg menarik ni...


Daripada Umm Salamah, isteri Nabi SAW, katanya (di dalam sebuah hadis yang panjang):

Aku berkata, “Wahai Rasulullah! Adakah wanita di dunia lebih baik atau bidadari?”  Baginda menjawab, “Wanita di dunia lebih baik daripada bidadari sebagaimana yang zahir lebih baik daripada yang batin.” Aku berkata, “Wahai Rasulullah! Bagaimanakah itu?”  Baginda menjawab,“Dengan solat, puasa dan ibadat mereka kepada Allah, Allah akan memakaikan muka-muka mereka dengan cahaya dan jasad mereka dengan sutera yang berwarna putih,berpakaian hijau dan berperhiasan kuning….(hingga akhir hadis)”

(riwayat al-Tabrani)

Tengok....wanita lebih baik dari bidadari...Sebagai muslimah, janganlah kita mengabaikan tanggungjawab kita kepada Allah SWT.. ingatlah hidup kita ini hanya satu pinjaman macam PTPTN la..kena kumpul amal jariah untuk kita bayar balik pinjaman kita tu..

INGATLAH..hidup kita di muka bumi ni sementara saja..jadi penuhkan amalan di dada, ikuti segala perintahNya dan jauhkan semua laranganNya..sebagai muslimat sejati, hiduplah dengan penuh keimanan semoga kita tergolong antara salah seorang penghuni SYURGA..

Jadilah seorang muslimah yang berguna kepada diri, agama, negara, dan bangsa. Perhiasi diri dengan sifat mahmudah dan jauhi sifat mazmumah..insyaAllah semoga mendapat keberkatan hidup..AMIN

Dengan ini secara rasminya saya meng-TAG 3 org bertuah ini:


Friday, March 18, 2011

INTAI INTAI

@Jom Intai@


          Hujung-hujung minggu korang buat apa..? Mesti bosan kan? Apakata kita try baca novel cinta nak..Mesti ada yg cakap “apa kes baca novel cintan cintun tu..”. Ni la stereotaip orang2 sekeliling..
Walaupun nama dia novel cinta dan banyak ayant-ayat jiwa..tapi berdasarkan pengalaman aku, novel ni bukan setakat cerita kisah percintaan tapi dia masukkan juga nilai-nilai murni contoh nilai kekeluargaan, kasih sayang, jiran..macam-macam lagi..

JOM INTAI NOVEL BARU KAT PASARAN

1. NIAN DI HATI:


     Kisah ni pasal sorang gadis nama Amy telah kehilangan tempat bergantung setelah ayah dia mati dibakar. Mak dia pula tak pernah dia jumpa sejak kecik.. Nasib la ada kawan baik dia Hani dan abang dia Arif.. Tapi mak & adik beradik diorang tak suka pulak dekat si Amy ni..Shariza si tunang Arif memutuskan pertunangan diorang dan Arif terus lamar Amy jadi isteri dia...Tapi mak dan bekas tunang dia buat kacau pulak, nak hancurkan rumah tangga diorang..jahat betol..Nak tau kesudahan dia beli la novel NIAN DI HATI HATI kat pasaran berharga RM 19.90 sahaja keluaran Alaf 21.

2. BERIKAN AKU RINDU:


Perasaan Fiqri pada Faen Thaherah berputik sejak awal remaja. Faen adalah sumber inspirasinya. Faen adalah model setiap kali dia mencalit warna pada kanvas. Kehadiran Thania Khalida gadis dari kosmopolitan telah mencalar hubungan yang sekian lama terjalin. Ternyata Thania menyimpan perasaan mendalam terhadapnya. Hari-harinya menjadi indah. Faen seakan tenggelam dari ingatannya. Sehingga tiba-tiba Thania menghilangkan diri. Fiqri tercari-cari dan mula merasakan dia dipermainkan oleh Thania. Akhirnya Fiqri akur dengan kehendak ibu untuk menyatukannya dengan Faen. Namun, pada malam pernikahannya, Fiqri menerima panggilan daripada Thania memohon membebaskannya di sebuah vila. Sewaktu usaha membebaskan Thania, Fiqri dituduh melakukan perbuatan terkutuk terhadap Thania dan dipaksa menikahi Thania. Apakah yang terjadi sebaliknya? Bagaimana dengan Faen? NAK tau kesudahannya belilah novel BERIKAN AKU CINTA keluaran BUKU PRIMA..harga RM 25.90..

LAIN-LAIN NOVEL TERBARU...
Untuk maklumat lanjut tentang novel korang boleh ke laman web:





CANGGIH TU...

Sekarang manusia berlumba-lumba untuk menghasilkan 1 inovasi ke atas sesuatu benda...bunyi macam serius ja kan...saja aku ushar2 tengok tenet tadi, jumpa la si Tech ni..macam2 ada rupanya...

Kat sini aku nak jugak kongsi seba sedikit gambar yg aku jumpa tadi kat laman web TechZug.com tu...

GambaQ atas ni dia tunjuk cara cepat pekerja bekerja...2 in 1...boleh jadi mouse komputer, boleh jadi cawan yg diisi air...

Ni pulak...PIZZA...hii korang tafsirkan sendiri la....

Ni sesuai untuk yg malas pegang tin air...

Terbaek di siTu...jgn lupa aplikasikan ya...

PENDRIVE....

Kasut??? 



PIlih2 nak air apa...

kalau korang nak tengok banyak lagi inovasi...layarilah laman web,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...