PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Saturday, March 26, 2011

TERJAH UUM


Assalamualaikum

Entry kali ni macam nak menceroboh ja kan... uish menakutkan!! Dah macam rancangan tv pulak..
Kali ni jom saya bawa korang jalan-jalan sekitar kampus induk Universiti Utara Malaysia ni.. Walaupun UUM ni terletak tersorok dalam hutan Sintok tapi inilah suasana belajar yang paling bagus..cewah..
Masuk saat ni dah setahun 8 bulan aku menetap kat UUM ni.. uniknya UUM sebab dia ada 2 ‘U’..hihi Aku sekarang sedang menuntut dalam tahun 2 jurusan Pengurusan Sumber Manusia peringkat ijazah Sarjana Muda. Ok lah tunggu apa lagi, jom kita terjah UUM. bagi yg tengah kusut nak pilih u mana utk sambung study mungkin boleh pertimbangkan UUM sebagai pilihan anda ya...hii

Kat UUM ni terdapat kolej penginapan yang diberi nama mengikut nama company yg ada kat Malaysia ni..MAS, TNB, PROTON, TRADEWINDS, SIME DARBY, PETRONAS, EON, PERWAJA, MISC, TM, MAYBANK, SME BANK, BANK RAKYAT, BANK MUAMALAT, YAYASAN AL-BUKHARI..banyak kan..???

Kalau korang nak pinjam buku banyak2, korang boleh la pergi Perpustakaan Sultanah Bahiyah..library yang besar tu ada macam-macam bahan bacaan..


Bila dah penat membaca, boleh la korang makan-makan dulu..macam-macam kedai dan cafe ada kat UUM ni..cakap je nak makan apa..suma ada..hii jom kita terjah lagi..
Kat UUM ni ada special activity- apae dia?? kami ada GO-cart, kuda, golf...

ni rupa litar go kart

ni pulak litar kuda..hihi

ni pulak masjid Sultan Badlishah dan pusat Islam UUM

masjid uum
Pusat islam UUM

LAIN-LAIN TEMPAT MENARIK KAT UUM YG KITA TERJAH....

memang cantik..pancutan air depan library ni..

ni papan tanda UUM

dewan muazzan shah
pemandangan UUM

pintu gerbang UUM

rasa setakat tu dulu kot..ada masa kita terjah lagi naa...


3 comments:

Anif Abdullah ® said...

cantik plak pic uum ni..

sha said...

cantik.. sayang uum.

Saya ambik pic awak ye. Saya sertakan link blog ini. TQ.

Nur Syahida said...

amek la...hii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...