ASSALAMUALAIKUM SEMUA. SENYUM-SENYUM SELALU

Tuesday, March 18, 2014

Akan Datang Slot Akasia : Aku Isterinya


ASSALAMUALAIKUM

Drama Jika Itu Takdirku sedang bersiaran menerusi slot akasia tv3. Dan selepas ini khabarnya akan ditayangkan pula drama adaptasi novel Aku Bukan Mistress karya Acik Lana. Novel-novel Acik Lana memang tak pernah menghampakan peminat, sentiasa tip top.


Aku Bukan Mistress  Mya Arlissa terperangkap dengan permainan dunia yang kejam. Dia tercampak ke dunia yang kelam dan gelap tanpa kerelaan hatinya. Tangan yang disangka boleh memimpinnya ke arah yang lebih lurus, rupanya tidak berbeza seperti lelaki lain yang hidup berajakan nafsu. Dirinya tergadai kepada Mikail, lelaki tampan yang kaya-raya dan menjadi buruan ramai wanita. 

Dua tahun menghamba diri di dalam penjara yang dibina oleh Mikail dengan bertemankan dosa, Mya mula mencari arah hidupnya. Kehadiran Adam yang kejam, Shamil  yang menagih janji silam, Suzanne yang menyakitkan hati dan Datin Adiba yang sinis membuatkan hidup Mya semakin sempit. Sikap Mikail yang semakin aneh dari sehari ke sehari membuatkan Mya keliru. Dalam resah ada debar, dalam benci ada rindu, dalam marah ada tenang. Mikail mendera hati dan perasaannya.

Sampai kemuncaknya, Mya tekad. Dia mahu menoktahkan semua catatan noda dan dosa dalam diari hidupnya sebagai seorang perempuan simpanan, tapi bagaimana? Kaki ingin berlari menjauhi Mikail, tetapi hati mengikat janji secara sembunyi.

Mengapa membina harapan jika penghujungnya tidak seindah impian? Dan… cukupkah tempoh dua tahun untuk memastikan debaran di hati mereka melagukan rentak yang sama?


Akan mula bersiaran pada 31 Mac 2014 menerusi slot Akasia. Drama 28 episod arahan Fairuz Loy ini menampilkan watak utama Izzue Islam (Mikail) dan Anzalna Nasir (Mya Arlissa). 

*Novel terbaru Acik Lana Akadku Yang Terakhir April ini.

#prayforMH370

1 comment:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. best ke cerita ni? tak berkesempatan nak tengok. hiewhiew ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...