PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Thursday, March 20, 2014

STPM.. SPM..

ASSALAMUALAIKUM

Kelmarin keputusan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia sudah pun selamat diumumkan. Dan khabarnya di Pulau Pinang sahaja keputusan STPM 2013 ada peningkatan berbanding tahun lepas. Tahniah semua. Dan hari ni pula keputusan Sijil Pelajaran Malaysia pula akan diumumkan. Mesti tak senang duduk dah adik-adik kita ni. Nak bagi kata-kata nasihat sikit ni, apapun keputusan korang nanti jangan terus putus asa ok. Perjuangan harus diteruskan tau.

Syeeda SPM tahun 2006 dan STPM tahun 2008. Masa ambil keputusan SPM tu dah macam tau result tak berapa nak ok. Banyak matapelajaran yang syeeda lemah antaranya pastilah matematik tambahan dan matematik. Memang bab mengira ni susah nak masuk sikit.hii Bila dah dapat result cikgu pun kata ok la tu result seimbang, ada A, ada B, ada C, E pun ada..huhu

Bila dah mai STPM, lagi jadi bersemangat nak belajar. Yela dek kerana kepupusan pelajar di tingkatan 6 menjadi pembakar semangat. Yela, kawan-kawan lain semua dah sambung belajar dekat universiti, politeknik, dan kolej masa tu.

Memang pulun belajar la masa kat tingkatan 6. Akhirnya apabila dapat keputusan STPM sangat bersyukur dapat result yang cemerlang. Syukur Alhamdulillah.

Pesan syeeda buat adik-adik yang dah dan bakal dapat keputusan STPM dan SPM 2013 apapun keputusan yang korang dapat ingatlah perjalanan korang tak terhenti di situ saja ok. Teruskan perjuangan korang ok. Never give up bak kata omputeh.

#PrayForMH370

2 comments:

Bahrain said...

Adik saya sekarang tengah menuju ke sekolah untuk ambil result SPM. ALL THE BEST buat semua dengan keputusan SPM

BUNDA said...

Anak sedara bunda ada dua orang dapat keputusan SPM hari ni...
tak tau apa keputusan mereka...taknak tanya...bia diorang bagitau sendiri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...