PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Tuesday, March 18, 2014

Batuk Oh Batuk

ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah dapat juga syeeda update minggu ni kan. Lamanya tak update nak dekat seminggu jugak, bukan sibuk ataupun malas, tapi dek kerana begitu menumpukan pada perkembangan mh370 kat tv tu tambah-tambah bila buka astro awani. Khusyuk benor nengok kan..

Sebenarnya badan ni tak berapa nak sihat. Mulanya sakit tekak, tapi bila dah berandur pulih dia mai pula gatal-gatal kerongkong ni. Bila dah gatal mula la nak batuk-batuk. Akhirnya terkena pula selsema tapi takde la teruk. Cuma batuk ni je yang tak surut-surut. Tidur pun tak nyenyak sebab asyik nak batuk ja. Dan yang paling sedih suara pun dah garau gitu. Nak call client pun segan jadiknya..hii

Ok, tadi syeeda sempat google sikit petua nak hilangkan gatal tekak dan batuk-batuk ni:

*Ambil sesudu kicap masin dan perahkan limau nipis ke dalamnya. Minum ramuan ini ketika tekak terasa gatal..

Harap dapat membantu ye..

#prayforMH370

5 comments:

msredcheesecake said...

dah try ke? ok tak?

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. semoga cepat sembuh ya ~~~

Petak Bunga said...

cuba rebus cola dengan halia.
minum suam2.
kalau tak okey gak..kena berurut sikit..

Syah Eida said...

belum try g akak..hii

Syah Eida said...

time kasih sheila & petak bunga =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...