PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Thursday, October 10, 2013

Sabun Gluta Kojic


ASSALAMUALAIKUM

Syeeda bukan nak jual sabun ni, Syeeda yang beli sabun..hii Sabtu lepas p Padang Besaq terbeli la sabun gluta kojic ni. Sebab terpesona sat dengan kecantikan 3 layernya.. Boleh pulak camtu kan. 

EHSAN PAK CIK GOOGLE

Sampai sekarang tak terusik lagi. Yela takut sejarah lalu berulang kembali..hii Balik tu terus explore apa itu sabun gluta kojic. Asal mana, apa khasiatnya, camna nak tahu ia palsu atau ori. Hasil dari carian, ini serba sikit yg Syeeda dapat.

Khasiatnya :

  • Menghilangkan jerawat/parut/pigmentasi/stretchmarks dan cela
  • Mengurangkan kedut serta menegangkan
  • Mencerahkan kulit yg kusam/gelap termasuk bahagian badan
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Menghilangkan hitam di bahagian ketiak dan peha
  • Menghilangkan minyak berlebihan
  • Wajah lebih putih berseri
  • Kulit lebih licin
  • Memudarkan jeragat
  • Menghilangkan blackhead/whitehead

Dikatakan ianya berasal dari Thailand. Kalau terbeli sabun yg tiruan, lapisan-lapisan tu akan tertanggal apabila terkena air. Kat Padang Besaq aritu berlambak produk kecantikan diorang jual. Syeeda mampu tengok jela sebab lebih berminat dekat baju-baju yang indah tergantung di setiap kedai.hihii

p/s : Siapa pernah try sabun gluta kojic jom share pengalaman korang pakai sabun ni



2 comments:

Puan Kutu said...

sebut padang besaq dh lama tak p,dh berangan nk soping kt sana ajak en suami.

sy tak pernah tau pun kewujudan sabun ni..jakun kan?hehe

Syeeda said...

sy p haritu ramai sgt, xsempat nk shoping byk2.. sy pun baru google2 kak pasal sabun ni..hii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...