ASSALAMUALAIKUM SEMUA. SENYUM-SENYUM SELALU

Thursday, October 22, 2015

Drama Adaptasi Novel : Setulus Janji

Assalamualaikum

Novel Setulus Janji karya Aina Emir dah diadaptasikan menjadi drama.. wah bestnya. Novel ni dok usung pi balik masa kat hostel dulu. Habis ja exam pakat buat list nak pinjam.. dah macam buku libraby pulak kan. Sampai jadi belacan..haha


Dan novel ni dah jadi drama.. baru mula Sabtu minggu lepas kalau tak silap Syeeda dekat TV1..

Sinopsis novel ni ...

Ilham dan Insyirah, dua beradik angkat yang membesar bersama bagai abang dan adik. Tanpa diduga, ada rindu yang bertamu di hati mereka. Dalam diam, masing-masing menyimpan rasa. Cinta, kasih dan rindu mereka bersatu menjadi tugu. Namun, Ilham atau Insyirah tidak berani bersuara. Bimbang kasih yang hadir, hanya bertepuk sebelah tangan.

Bertahun-tahun mereka memendam rasa. Ilham hanya memandang dari jauh meleraikan resah. Insyirah pula menyulam gelisah di tabir mimpi. Mengapa tidak berterus terang? Adakah mereka takut pada jawapan ya atau tidak sedangkan cinta harus dilafazkan dengan kata-kata!

Dugaan datang bila Aiman berjaya mendekati impian Insyirah. Ilham yang tersilap menduga, bertindak mengikat Juwita sebagai tunangannya. Mereka berpura-pura menerima orang lain sedangkan hati tidak benar-benar rela. Hanya bulan dan bintang yang setia mendengar rintihan mereka.

Cinta yang hampir terhumban, kembali marak menyala. Keajaiban ALLAH, akhirnya menyatukan Ilham dan Insyirah sebagai suami isteri. Begitulah setulus janji dua kekasih yang pernah terluka dan dilukai, agar pengalaman di masa silam dijadikan kenangan.
3 comments:

Khai♥Rin : anies said...

tp tu laa time maghrib kan

Dunia Zumal said...

Alahai dah terlepas drama nie...

Ayu Farahana said...

Blogwalking sini :) & follow sini. Jom ke blog ayu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...