PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Tuesday, March 4, 2014

Jambatan Kedua Pulau Pinang

ASSALAMUALAIKUM

Malam Sabtu lalu, Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah aka Jambatan Kedua Pulau Pinang udah pun selamat dirasmikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak. Pergi pun tak, nengok dalam televisyen pun idak sebab sibuk shopping. Hee

Alhamdulillah Ahad haritu dah pun dapat merasai naik jambatan baru ni. Sebelum tu sempat lagik pekena Nasi Kandaq Beratuq area Masjid Kapitan Keling lepas solat Maghrib. Memang selalu singgah solat Masjid Kapitan Keling lepas antar adik bongsu syeeda kat asrama. Tapi makan nasi kandaq beratuq memang first time.. Nama je orang Penang tapi nasi kandaq femes ni belum pun pernah try..hiii 

Lepas dah siap makan, terus balik. Menuju ke arah jeti, banyaknya kereta ngah nunggu feri. Mesti lambat nak kena tunggu. Jadi kami ambik keputusan balik ikut jambatan je. Akhirnya terkeluar idea nak naik jambatan baru. Kena ikut Jalan ke Bayan Lepas. Punyalah jem.. dan dekat Quensbay lagilah jem.


Uish ramainya yang berhenti. Jadi, kami pun ambik peluang berhenti kejap untuk ambik gambar. Yela baru-baru ni bolehlah berhenti kejap nak ambik gambaq kan, t dah banyak kenderaan bahaya kan kalau berhenti. Yang spesialnya motorsikal dah ada laluan sendiri. Baguslah camtu kan. Setelah puas bergambar kami meneruskan perjalanan balik.

Kami keluar melalui exit Batu Kawan dekat Bandar Cassia. Kalau terus lagi masuk dapatlah merasai lalu bawah tol cantik tu.

ehsan Google

Jalan yang sesak.. lama jugak baru kami dapat masuk highway melalui tol Tambun. Perjalanan untuk sampai ke exit Sungai Dua tak la lama sangat. Sampai dekat Sungai Dua, jem lagi.. Biasalah memang selalu jem dekat sini sebab banyak kedai makan. Ada Sungai Dua Char Keow Tiew, Mee Udang Pak Ngah.

Sampai kat umah dah nak dekat pukul 10.30. Haha Memang lambat sampai rumahlah kalau selalu balik ikut jambatan baru. 

p/s : Next entry nak cerita Jeti Batu Musang pulak =)

5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. dah siap ek? tak pernah jejak pinang. hehehe ~~~

Syah Eida said...

@Sheila Salim dah siap dirasmikan.. mai la datang jenjalan kat Penang =)

QUEENPINK said...

queenpink tak pernah g penang :)

Anizz Annisa said...

bile la nk merase g penang..huhu..

Bahrain said...

nama jambatan tak grand sangat..hhahah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...