PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Tuesday, January 28, 2014

Imbau Kenangan Paper Doll

ASSALAMUALAIKUM

Entah kenapa tetiba je teringatkan zaman budak-budak tahun 90an dulu. Uish rindu gamaknya. Mana taknya tak payah nak memikir banyak masalah. Apapun dah tua bangka ni manalah boleh nak jadi kecik balik melainkan hanya dengan mengimbau sahaja kenangan-kenangan di zaman kanak-kanak. Tak gitu..

EHSAN GOOGLE

Dulu-dulu kalau pi pasar malam atau kedai, suka sangatlah beli paper doll. Duit sekolah mak ayah kasi simpan buat beli benda ni. Harganya tak ingat pulak berapa tapi tak sampai seringgit. Bila dah beli, siap leraikan dan masukkan dalam beg plastik. Yela takut hilang ooo.. 

Camna mainnya? Buat fashion show sendiri la ala-ala runway fashion show tu ataupun buat satu cerita. Contohnya ok pagi nak pi kerja nak pakai baju apa? petang balik kerja nak pakai baju apa, nak keluar pulak jalan-jalan nak pakai baju mana..haha.  Dengar macam bosan ek? Taklah seronok sangat ok. 

Zaman tu dah pun berlalu, paper doll pun dah susah nak jumpa sekarang. Zaman dah maju, permainan pun dah canggih. Sekarang dah ada game fashion kat internet kan. Ada lagi ke paper doll ni jual kat kedai? 

p/s : Sapa pernah main paper doll mengaku cepat. Haha

2 comments:

ros_reeza said...

hihi.. ni lah selalu p beli masa sekolah dulu. sanggup tak belanja kat kantin sekolah, sebab balik nanti nak singgah kedai beli ni.. siap buat koleksi lagi..

Lynn Damya said...

Salam, haaa betul2, paper doll mmg sgt nostalgia, sy rase ade jual lagi, maybe kat kedai2 craft ade lah kot..hehe

jom bace apa yg sy main masa kecik2 dulu :

http://lynndamya.blogspot.com/2012/03/imaginasi-zaman-kanak-kanak-yang-best-d.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...