PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Friday, January 31, 2014

Ceritera Konvokesyen : UUM Sintok, Kedah

ASSALAMUALAIKUM

Sudah sebulan lebih lamanya berkonvo (03 Disember 2013) dan sekarang baru nak update. Bagus sangat kan. Siap boleh update cuti-cuti Malaysia dulu. Takpe kot kan, janji update jugak akhirnya.

Awal pagi 03/12/2013, berangkatlah kami sekeluarga yang tak cukup korum ni menuju ke Sintok, Kedah. Singgah sarapan dulu dekat R & R Gurun dan meneruskan perjalanan semula sehinggalah sampai di pekan Changlun yang hujan renyai-renyai. Beli barang sikit dekat C-Mart dan terus bergerak ke UUM. Sempat jugak tapau bunga tepi jalan (tapau berbayar ok..haha)

Makan dulu bekalan yang dibawa bersama sebelum bersiap. Jam dah pukul 12 tengahari. Ok macam lewat dah ditambah pulak dengan jalan nak masuk ke Dewan Muadzam Syah yang jem dalam  suasana hujan renyai-renyai. Siap parking terus bergegas ke Dewan TSO untuk taklimat graduan. Mak ayah terus masuk dewan DMAS. Kat situlah baru jumpa kawan-kawan sama kos. Itupun tak semua..

Siap taklimat masuk Dewan Muadzam Syah (DMAS). Nasiblah kos kiteorang yang mula-mula akan naik pentas, tapi bosan nak nunggu sampai pukul 5.00 petang. Tambah pula hari tu penutup dah..

Akhirnya...

Habis saja majlis petang tu, masing-masing berebut nak keluar. Iyelah udah petang dengan hujan renyai lagi. Janji nak ambik gambar dengan kawan-kawan tak kesampaian sebab masing-masing nak cari keluarga sebab dah petang sangat. 

Dalam pukul 7.00 petang sampailah kami di homestay yang ditempah, berdekatan saja dengan UUM. Malamnya keluar lagi ke Pesta Konvokesyen malam penutup. Tak semeriah dulu nampaknya. Kalau dulu malam penutup pesta konvo, memang sesak la pesta ni ramai-ramai keluar memborong dan makan sama-sama. Pukul 12.00 tengah malam baru balik ok..hii Rindunya... (^_*)

Pagi esoknya, awal-awal dah janji dengan sorang kawan nak hantar jubah sama-sama. Pergi ambik dia dan sempatlah ambik gambar sama-sama. Dah selesai urusan, kami berpisah di situ sebab dia pun dah nak balik. Kini tibalah masa untuk meninggalkan UUM secara rasmi. Sedihnya.. banyak kenangan tercipta di sini. Akan selalu merinduimu, uum.

Petang tu selepas check out, kami menuju pula ke Padang Besar, tempat wajib kalau dah sampai sini. Hehee. Dekat je dari Sintok ke sana.

Ok siap shopping, petang tu berangkatlah kami menuju pulang ke Penang. 

UUM Konvokesyen 2013

p/s : selamat bercuti...


2 comments:

Nur Inani said...

wah dah grad dia.. tahniah :)

Bahrain said...

Tahniah! lepas ni boleh la cari kerja. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...