PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Saturday, March 31, 2012

Fakta Menarik Tentang Korea Utara


Assalamualaikum
Dah berkurun Syeeda tak update blog nie..
untuk peserta GA Syeeda, selewatnya minggu depan syeeda akan umumkan pemenang
hadiah dah ada..hiii

Ok sekarang jom kita ushar 
FAKTA MENARIK TENTANG KOREA UTARA (KU)
yg nak kata pelik la jugak
tapi itu dah diorang punya rules kan
terima jela..hii

1. Kat Korea Utara tak ada orang yang bersiul:
Awat tak dak? Dikhabarkan org KU memang tak betah bersiul pun. 

2. Tak boleh menulis dengan menggunakan pen dakwat merah:
Nak tau kenapa? Sebab dianggap tak sopan. Lagi pulak, pen dakwat merah hanya digunakan utk menulis nama org yang meninggal dunia saja.

3. Saluran TV yang khusus menayangkan permainan video games:
Aduhai boleh tengok ja la..hiii 

4. Iklan lebih lama daripada cerita/drama/filem:
Terbalik..dekat KU iklan lebih lama dari drama..
kalau kat sini buat camtu, habis la..haha

5. Negara yang banyak loudspeaker:
Loudspeaker yg banyak ni diguna untuk perdangangan..ala contoh macam lori jual tilam tu
"tilam tilam..beli satu percuma satu"
kalau kat KU
"ikan ikan...bawang bawang..cadar bantal kelambu..."hii lebih kurang la.

6. Tak guna pisau:
orang KU guna gunting ja..no pisau pisau k
potong sayur, daging semua  pakai gunting..

7. Nombor rumah yang membingungkan:
Camna tu?
kalau kat negara kita nombor rumah ikut susunan rumah tu contoh no. 1,2,3 dan seterusnya.
tapi kalau kat KU no rumah tak mengikut no. 1,2,3 tapi ikut 1, 23, 60,2,11 dan seterusnya.
Ikiut la sapa dulu buat rumah, dia dapat nombornya..hiii 
sah susah nak cari umah

8. Tak ada telepon buatan Jepun:
Buatan Korea je k

9. Trafik Lady:
Tak ada trafik light taw kat sana
ada trafik lady lagi kat setiap persimpangan jalan
no trafik man..hii lady only

Lain2 fakta KU:
10. Jalan rasa yg sangat lah besaq sampai pesawat boleh mendarat 
11. Tak boleh matikan radio saluran kerajaan, cuma boleh perlahankan volume dia ja
12. Hari minggu kena duduk dalam rumah ja, tak bleh kuar shoping ok..hiii
 dan banyak lagi...
heeee

biasalah KU. Disiplin tinggi, tentera ...berbeza sungguh dengan KS (korea selatan) k-pop2 aja..
moralnya kat sini
bersyukurlah dengan apa yg kita ada.

p/s: Esok dah start kuliah..huhu


Tuesday, March 20, 2012

Giveaway Tergempar untuk para Blogger seluruh MALAYSIA!


Assalamualaikum
tadi jalan-jalan kat cik fb, ternampak pasal GA TERGEMPAR ni
apa lagi syeeeda dengan sepantas kilat join 

EffaStorage
KLIK BANNER CIK BIHAH KITA

atau korang leh LIKE FB 

bagi korang yg ada kelapangan bolehlah mengunjungi

 

Sebelum kita terjah blog Cik Bihah,
Mari le kita ucapkan TAHNIAH buat Cik Bihah dan anak2 buahnya
kerana dapat anugerah di 
MEDIA SOCIAL AWARDS

 

-SEKALUNG TAHNIAH-

Ok mai kita terjah blog cik bihah pulak
macam2 ada dekat sini
tak percaya mai ikut syeeda
tentang saiz, korang jangan risau..

D'BIEHA EKSKLUSIF SKIRT DESIGN BY KZNABIHAH
 

 
cun la skirt ni..

 
gabungan warna yg ceria sangat..suka jugak
(^_*)


yang ni pun cantik
sebab syeeda suka warna hijau ni..
 

GADILIA MAXI DRESSyg ini lagi cantik...rekaan yg menarik sgt
 
corak kosong
dan yg bawah ni bercorak garis2
 

PLAIN MAXI DRESSbagi yg nak corak kosong
ni sesuat sgt
 

ni pulak

Selain tu
Cik Bihah kita ada jual tudung jugak taw
KLIK BANNER

Macam2 jenis tudung ada di jual di sini

tudung syeeda pon ada..hiii 

 TUDUNG BAWAL SHIEDA (KEKWA)
 


 

dah puas terjah??
amacam best kan
rambang mata dibuatnya

jadi marilah kita menjadi pembeli di KZNABIHAH ni
bukan sahaja murah, tapi mesra pelanggan

semoga perniagaan cik Bihah terus berkembang maju
AMIN










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...