PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Sunday, October 9, 2011

Serangan MALWARE!!

Selamat pagi uols..
Ada sesapa yang visit blog syeeda semalam n pagi ni?
mesti dapat 'kad merah' kan? takut tak? 
Blog kena serang...T_T

Tak boleh tidur syeeda semalam asyik fikir blog yang kena serang ni.. pagi ni awal2 syeeda bangun pusing2 dalam internet cari cara nak buang ini malware.
puas jugak syeeda menjelajah tapi masih menemui jalan buntu.

Akhir sekali time2 dah rasa malas ...syeeda fikir balik kalau ada pic yang syeeda amek dari laman web yg kasi virus dekat syeeda (pic funnycat)
so syeeda pon terpaksalah edit satu-satu entry yg ada pic kucing.
tetiba....
edit satu entry tu, dia kuaq malware detected sebijik cam kuar kat blog syeeda
kebetulan entry tu memang ada gambar kucing
so tanpa buang masa, syeeda delete terus entry tu..HABIS CERITA!!

ALHAMDULILLAH BERHASIL..

TERIMA KASIH PADA YANG MENYUMBANGKAN CARA NAK BUANG MALWARE SECARA LANGSUNG @ TAK LANGSUNG.

lepas ni kena lebih berhati2.


4 comments:

lieyana said...

lorh , patutlha ,

IntaNBerliaN said...

k la tu dh hilang.. kene hati2 lps ni :-)

Ini Kisah Tia said...

menakutkan kan ?

Nur Syahida said...

memang menakutkan..xtaw nak buat apa..Alhamdulillah semua dah selamat.hanya sebab satu pic yg amek dri lmn web yg kena virus, 1 blog diserang..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...