PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Friday, October 21, 2011

Perjalanan Yang Panjang Jugak.

Assalamualaikum..
Buat apa malam2 ni? study? makan? xbuat apa2? macam syeeda la..haha
malam ni nak citer sket pasal syeeda, yela asyik bergosip je kn..haha nak cita sket la  perjalanan sebagai seorang student


(1995)
TABIKA KEMAS PADANG MENORA
bermula seusia 6 tahun, syeda sekolah tadika kemas dekat kampung jer..


masuk darjah satu, syeda sekolah kat sini
(1996-2001)
SK PADANG MENORA


habis ja darjah 6, berbekalkan keputusan UPSR yg cukup2 makan, Alhamdulillah syeeda dapat sambung belajaq dekat sekolah nie..
(2002-2006)
SMK DATO' ONN, BUTTERWORTH, PULAU PINANG.
dekat sekolah ni lah byk kenangannya..biasalah duduk asrama kan..hii belajar hidup berdikari.. dekat sekolah ni jugak syeeda amek exam PMR + SPM
Nak cita kenangan tu memang banyak la..ni sekolah bestari, asrama harian
best dok asrama!!

bila result SPM kuaq, sedaya upaya nak masuk mana2 institut pengajian, matrikulasi pon dah isi tp xdapat(kita xpandai..) huhu maktab lagi sah-sah tak dapat..
masuk kejap tingkatan 6 kat sekolah yg sama, lepas tu try pulak mintak politteknik..tapi.....
dah send mklumt, tapi bila check result ke poli, dia tulis data xditerima..frust tu
masa tu syeeda dah minta tukar ke sekolah yg dekat sikit dgn rumah..

lastly tekad duduk di tingkatan 6..pas tu dpt tawaran second intake uitm machang, diploma pengurusan bank..tapi dah banyak belajar di form 6, so syeeda teruskan di form 6

Badawi logo.png
(2007-2008)
SMK DATUK HAJI AHMAD BADAWI, KEPALA BATAS, PULAU PINANG

berbekalkan usaha, doa, dan tawakal serta sokongat kuat keluarga dan cikgu2, akhirnya syeeda dpt masuk ke ipta berbekalkan STPM..walaupun org kata susah, tapi jika kita ada keinginan InsyaAllah smua itu tak mustahil..mana ada benda dlm dunia yg senang kan..??hii

jadi di sinilah syeeda sekarang...Alhamdulillah tapi perjalanan masih panjang..
(ambilan Julai 2009)
UNIVERSITI UTARA MALAYSIA, SINTOK, KEDAH.
BHRM 

selepas ni perjalanan perlu diteruskan selagi masih bernyawa di muka bumi Allah ini..
semoga hari-hari yg bakal mendatang akan memberi seribu satu makna buat kita
 "PERJALANAN MASIH PANJANG.."

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...