PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Tuesday, July 22, 2014

Motherboard Rosak : Baiki atau Beli Baru?

ASSALAMUALAIKUM

Laptop yang telah enam tahun berbakti masa zaman belajar dulu dah mula menunjukkan tanda-tanda kerosakan. Hard disk dah pun bertukar, mungkin habuk dan tahap kepanasan yg tinggi kot buat encik lappy meragam kan.




Tak pasti rosak yang bagaimana tapi daripada maklumat yang syeeda google tadi, tanda-tanda yang ada kat encik lappy samalah dengan tanda kerosakan motherboard. Huhu Nampaknya tak dapatlah nak ber blogging buat sementara waktu. Ini pun pinjam pc orang..

Pendapat korang la, bila dah motherboard rosak baiki ke atau beli je lappy baru? Haish nak baiki dengarnya banyak jugak nak keluar pitis ni.. beli lagi la.. Tapi mana yang lagi ok antara baiki @ beli baru?

P/S : Pemenang Segmen Kad Raya, sila pm NAMA dan ALAMAT ye..


2 comments:

::NureeN:: said...

mmmm nak bg cadangan pon x sure, kuran arif bab2 ni hihiii

ros_reeza said...

beli baru rasanya. sebab kos nak repair tu pun tinggi.. Ros dah ada pengalaman...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...