PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Friday, March 21, 2014

Sepetang di Jeti Batu Musang, Batu Kawan

ASSALAMUALAIKUM

Kejadian ni dah lama berlalu seminggu sebelum Jambatan Kedua Pulau Pinang dibuka lagi. Petang Sabtu yang panas terik tatkala semua penghuni dalam rumah cuti makanya dek kerana bosan terperuk dalam rumah, kami pun cadang nak keluar jalan-jalan. Dalam pukul 4 petang baru nak keluar. Hii

ni lah jetinya..

nampak tak jambatan kedua Pulau Pinang.. 


Tak tahu arah nak dituju pun, lalu menyusurilah kami yang terdiri daripada syeeda, mak, ayah dan adik lelaki ke Juru Autocity. Saja ronda, tak berhenti pun. Sebenarnya ada barang yang nak di survey tapi terlajak sampai masuk highway Plus balik sampailah ke Batu Kawan. Dan try pi dekat jambatan kedua tapi tak boleh naik lagi la cuma pi menengok je..hii

Lepas tu, kami singgah dekat Jeti Batu Musang iaitu jeti untuk ke Pulau Aman. Ingat nak pekena laksa dengan ais kacang tapi tak ada meja kosong pun. 

gambar diambil dari Restoren The Ridge, Teja By The Sea..

Dek kerana dah nak masuk waktu maghrib kami pun beransur pulang. Perut masih kenyang kalau tidak bolehlah makan dekat The Ridge, Teja By The Sea sambil menikmati udara pantai. Sangat romantis la suasana kat restoren ni ok.

#PrayForMH370


2 comments:

Nur Inani said...

seronoknya tengok laut ptg2 :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. wahh bestnya. tak pernah mai Penang ~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...