PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Saturday, January 19, 2013

Menu Hari Ni...


Assalamualaikum
selamat pagi, dah bangun tidur ke?

Hari ni tak kerja, so syeeda merajinkan diri untuk jadi chef pagi ni. Masak simple ja untuk kami enam beranak, semua dah ada di rumah meriah sikit. Selalunya makan roti kering ja..hukhuk 
tapi pagi ni special la sikit walaupun simple

Siap mak keluarkan udang dan rendam bihun, so buat jela bihun goreng.
Terfikir pulak nak makan bihun putih ke merah? last sekali hentam sajalah..


bahan-bahan dia macam biasa la cili kisar, kicap manis + masin (syeeda pakai cap kipas udang), sos tomato n sos cilil sikit.. lepas tu tumis bawang n goreng cili kisar sampai kering n naik bau.
letak udang sikit, bebola ikan..
untuk sayur letak je sayur kegemaran tp syeeda biasa letak sawi, kobis, taugeh ja..

korang breakfast apa hari ni? Jom la kongsi.

Wasalam



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...