PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Monday, December 26, 2011

Kau Pergi Jua


Assalamualaikum
lama tak update ini blog la.. syeeda balik kampung khamis aritu.. hilang segala tekanan bila dok umah
hari ni dah balik semula ke kampus uum..bersiap sedia untuk ambil exam final sem..hii

Memang dah tertulis jodoh, pertemuan, ajal, maut di tangan Allah swt.
Semua yg terjadi perlu kita terima dengan hati yg redha..
masa balik kampung hari tu, syeeda kehilangan Husun.

Husun tu kucing yang syeeda sekeluarga bela, dia sekor ja kucing jantan dewasa dalam rumah..kira dia ketua keluarga kucing la..hii

24 Dis 2011
Husun mengiaw kuat sangat.. lapaq la tu, padahal baru je breakfast ngn mama tobel n adik kilah n mika
lain benor dia mengiaw, teramat la kuat
dah penat mengiaw, dia p tido atas kerusi kat meja makan..lama jugak tidor
jaga dari tido, terus dia sambung mengiaw
pastu bagi la makan nasi ngn ikan satu pinggan 
dah kenyang lesap terus si Husun
Malamnya syeeda panggil Husun sebab dia tak da dekat luar..

25 DIS 2011
Ayah cakap ada bangkai kucing tersadai kat tepi jalan raya
macam Husun..
Ya Allah..Husun ka tu??
Adik n ayah p tengok utk sesi pengecaman, 
fuh lega bila diorang balik gtaw bukan Husun

tapi 
aku n adik pergi semula utk sesi pengecaman kali kedua
Husun!!!
memang Husun ni!!!!
Patutlah Husun mengiaw kuat sgt semalam ya syg..
Memang Husun selalu main2 dekat jalan tu..tapi kali ni ajal dia 

Husun pergi tanpa sakit pon, mati di jalan raya..kena langgar..
kaki patah, tulang pinggul lebam..muka usah dikata, cukup sadis..nasib anggota bdn yg lain masih sempurna
sekujur tubuh Husun, adik2 syeeda ambik dan bawa balik dan ditanam di belakang umah..



Pasni Mika tak da kawan nak main kan.. kesian dia Husun..

selamat tinggal Husun
kami akan sentiasa ingat dekat Husun yg manja ni

wasalam



3 comments:

UniMeOw said...

uhukk sabor ye syda..

smoga husun epi d sna...

aleen aiden said...

dalam banyak2 kucing yg pernah bela rasanya belum ada kot yg mati kena langgar.mujurlah.klo tak pedih juga nak tengok kalau pecah sana sini tu.huhuh

lieyana said...

bye husun ringring :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...