PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Saturday, November 19, 2011

Muslimah Memang Tak Guna...

Assalamualaikum
malam yg cukup membosankan..

Muslimah memang tak guna... jgn cepat melenting.
Ayuh kita baca dulu baru nilai.artikel ni syeeda jumpa di iluvislam..


1. Muslimah memang tak guna kain yg nipis utk membuat bajunya, sehingga terbayang kulitnya. aurat tu
2. Muslimah memang tak guna rantai kaki yg berloceng utk dililit di kakinya, kerana dapat menarik perhatian org terutamanya lelaki, sila baca surah An-Nur ayat 13..
3. Muslimah memang tak guna minyak wangi yg baunya semerbak.  Sabda junjungan bahawa wanita yang keluar rumah dgn memakai wangian, adalah seperti pelacur.Bukan tidak boleh berwangi-wangi tetapi bersederhanalah dlm pemakaian wangian tersebut.
4. Muslimah memang tak guna kata-kata keji kerna mereka yg menggunakan perkataan buruk dan keji ini adalah seperti sepohon pokok yg rosak akar tunjangnya. rujuk surah Ibrahim ayat 24-26
5.  Muslimah memang tak guna masanya dgn berborak utk mengata hal org lain yakni mengumpat..mengumpat itu ibarat memakan daging saudara sendiri..
6. Muslimah memang tak guna tudung yg menampakkan dadanya.. Dia melabuhkan tudungnya menutupi dada agar tidak menjadi tatapan 
7. Muslimah memang tak guna lenggok bahasa yang boleh menggoda seorang lelaki. Berbicara dgn nada yg tegas dengan bukan mahramnya.suara wanita itu bahaya kepada lelaki, dicatat dalam ayat 32 surah al-Ahzab, "Maka janganlah kamu tunduk dlm berbicara sehingga berkeinginanlah orang yang ada penyakit dlm hatinya dan ucapkanlah perkataan yang baik"
8. Muslimah memang tak guna mekap utk tonjolkan kejelitaannya melainkan dihadapan suaminya sahaja. Elok saja bermekap sederhana dan tak menonjol..
9. Muslimah memang tak guna tudung yg jarang hingga menampakkan rambutnya
10. JADILAH MUSLIMAH YG BERGUNA

WALLAHUALAM
  
Jom baca petikan asal:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...