ASSALAMUALAIKUM SEMUA. SENYUM-SENYUM SELALU

Tuesday, August 9, 2011

Hilang 3 ahli keluarga serentak

Sukainai Jaafar, 18, tidak dapat menahan kesedihan selepas kehilangan ibu, bapa dan adiknya dalam tragedi tanah runtuh di Perkampungan Orang Asli Sungai Ruil, Tanah Rata kelmarin. Sambil mengesat air mata dia tabah menunggu untuk menuntut jenazah ahli keluarganya di pekarangan Unit Forensik Hospital Sultanah Hajah Kalsom, Cameron Highlands semalam.Saudara baru sedih tak sempat berbuka puasa bersama, sambut Aidilfitri

CAMERON HIGHLANDS: Ramadan dan Aidilfitri tahun ini tidak lagi bermakna bagi saudara baru, Sukainai Jaafar, yang memeluk Islam tiga tahun lalu selepas kehilangan tiga anggota keluarga serentak dalam kejadian tanah runtuh di Perkampungan Orang Asli Sungai Ruil, Tanah Rata di sini petang kelmarin.

Kemeriahan Aidilfitri yang bakal diraikan buat kali ketiga tahun ini pasti tidak lagi meriah tanpa bapanya, Jaafar Balad, 49; ibu, Norma Gunung, 51, dan adik, Mohd Iqbal, 15, yang meninggal dunia akibat tertimbus dalam tragedi itu.

Beliau juga terkilan kerana tidak sempat berbuka puasa bersama keluarganya pada Ramadan kali ini selepas menikmati nikmat dan manfaat berpuasa serta berbuka bersama keluarga dua tahun lalu.


Berita Harian

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...