ASSALAMUALAIKUM SEMUA. SENYUM-SENYUM SELALU

Saturday, July 6, 2024

KEMBALI DI SINI

Assalamualaikum, selamat malam. Dua tahun lamanya syeeda tak update blog. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas di muka bumi ini. Rindu rasanya nak aktif kembali dekat blog walaupun sekarang ni platfom blog makin sunyi sebab dah muncul aplikasi-aplikasi baru macam tiktok. 

Cepatnya masa berlalu sedar tak sedar sudah masuk tahun baharu hijrah 1446. Alhamdulillah dapat cuti sampai Isnin. Petang ni pun ronda-ronda area Sungai Petani saja. Itupun jem kejap-kejap jugak dekat highway plus.. lajak pi pekena burger ramli dekat rnr Gurun arah utara. Panjang beraturnya tapi alang-alang dah sampai haruslah sabar menanti. 


Selesai makan uturn balik ke Sungai Petani dan niatnya nak ke Amanjaya Mall Sg  Petani tapi jem pulak jalan nak masuk ke sana sebab ada ekspo di parkir Amanjaya Mall. Ubah plan solat asar di Masjid Taman Ria dan kemudian ke Village Mall dan Lotuss SP. Window shopping saja dan pekena nasi ayam di lotuss.

Balik solat maghrib dulu di Petronas Kg Paya Kepala Batas lajak pulak ke kedai mamak di Tasek Gelugor sebab dahaga. Lepas minum-minum, jalan-jalan pulak di pasar karat tasek gelugor depan kedai mamak. 

Bila lama tak ronda-ronda, macam-macam tempat nak singgah. Itulah saja coretan utk hari ini. InsyaAllah nanti kita update lagi.

Selamat malam. 

No comments:

Post a Comment

 
Copyright 2020 Reserved to Syeeda Saniey Design By Cik Nurfarah