PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Friday, July 25, 2014

PERHATIAN : Peserta Segmen Kad Raya

ASSALAMUALAIKUM

susahnye le buat entry pakai handphone ni...caam tungging langgag ja.. nasiblah encik lappy buat hal pulok..

buat peserta segmen kad raya, syeeda dah pos kad raya bg pemenang yg dah send details.. dan masih ada 8 pemenang yg belum bagi details.. 

dek kerana dah nak raya..rasanya tak sempat dah nak cari pemenang baru..jadipada semua peserta (kecuali yg telah menang) bolehlah send nama, alamat dan no. link korang taw...
di ruangan komen ini. maklimat korang takkan di publish. 8 org terpantas akan menerima kad raya..

sekian entry panjang lebar tungging langgang.. selamat berpuasa.

P/S : Tinggal lagi EMPAT. --updated--

Tuesday, July 22, 2014

Motherboard Rosak : Baiki atau Beli Baru?

ASSALAMUALAIKUM

Laptop yang telah enam tahun berbakti masa zaman belajar dulu dah mula menunjukkan tanda-tanda kerosakan. Hard disk dah pun bertukar, mungkin habuk dan tahap kepanasan yg tinggi kot buat encik lappy meragam kan.




Tak pasti rosak yang bagaimana tapi daripada maklumat yang syeeda google tadi, tanda-tanda yang ada kat encik lappy samalah dengan tanda kerosakan motherboard. Huhu Nampaknya tak dapatlah nak ber blogging buat sementara waktu. Ini pun pinjam pc orang..

Pendapat korang la, bila dah motherboard rosak baiki ke atau beli je lappy baru? Haish nak baiki dengarnya banyak jugak nak keluar pitis ni.. beli lagi la.. Tapi mana yang lagi ok antara baiki @ beli baru?

P/S : Pemenang Segmen Kad Raya, sila pm NAMA dan ALAMAT ye..


Monday, July 21, 2014

Pemenang Segmen Kad Raya

ASSALAMUALAIKUM

Maaf ye lewat umumkan pemenang. Ok sebelum ni Syeeda nak bagi kad raya kepada 12 blogger bertuah. Syeeda tambah lagi 4 keping kad raya. Jadi, ada 16 keping kad raya semuanya.. =)




PEMENANG SEGMEN KAD RAYA :

random.org :

34
31
12
23
19
11
9
8
15
32
27
14
18
10
28
5

*yang bold MERAH tu yang sudah HANTAR details

Kepada pemenang di atas, sila hantar detail (NAMA & ALAMAT) sebelum atau pada 23 Julai 2014, (Rabu) dan sertakan juga nombor dan link penyertaan korang di :

atau 
Email : nursyeda89@gmail.com

Selamat Berpuasa


Friday, July 18, 2014

Tragedi MH17

ASSALAMUALAIKUM

Belumpun selesai pencarian kehilangan pesawat MH370, semalam 17/07/2014 kita seluruh rakyat Malaysia dikejutkan dengan terhempasnya pesawat MH17 di Ukraine yang dalam perjalanan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur yang dijangka akan tiba di KLIA jam 6.10 pagi tadi. Pesawat membawa seramai 280 penumpang dan 15 orang anak kapal.



Sedikit info mengenai pesawat MH17 :

Jenis Pesawat : Boeing 777
Nombor Penerbangan : MH 17
Tarikh Penerbangan Pertama : 17.7.1997
Usia Penerbangan : 17 Tahun
Tarikh Terhempas : 17.7.2014


kenyataan dari pihak Malaysia Airlines

Ya Allah besarnya ujian yang 'dikirimkan' buat kita. Namun pasti ada hikmah di setiap apa yang terjadi. Bersabarlah dan terimalah qada' dan qadarnya. DIA datangkan ujian tanda DIA sayang pada kita. 

Salam takziah buat ahli keluarga. 

#20Ramadhan




Thursday, July 17, 2014

Peserta Segmen Kad Raya

ASSALAMUALAIKUM

Terima kasih buat semua yang sudi join segmen yang tidak seberapa ni. Kat bawah ni Syeeda dah listkan nama peserta. Sila semak ye kalau-kalau link korang tertinggal ke.

InsyaAllah, Sabtu ni Syeeda akan umum pemenangnya ok. Gudluck semua.

SENARAI PESERTA :





Sunday, July 13, 2014

Segmen Kad Raya


ASSALAMUALAIKUM

Dengan lafaz Bismilah , hari ini Syeeda nak buat Segmen sulong khas dari blog Syeeda. 

Dengan teknologi moden serba canggih, kad raya semakin dilupakan. Jadi di kesempatan ini Syeeda nak kembalikan memori kad raya. Jom join.

Segmen Kad Raya Syeeda Saniey

Syarat Penyertaan :

1. Follow blog Syeeda dan Yana. Like Fanpage KbK kucingbacakitab
2. Buat satu entry dengan tajuk "Segmen Kad Raya"
3. Letakkan banner di atas dalam entry dan backlink ke blog ini
4. Tinggalkan URL penyertaan di ruangan komen entry ini.

Segmen akan tamat pada 16/07/2014 jam 11.59 malam.

12 Keping kad raya untuk 12 blogger bertuah. Syeeda akan gunakan khidmat encik random.

Selamat Berpuasa


UPDATE*

SENARAI PESERTA :




Thursday, July 10, 2014

Nasi Arab Al-Bayt

ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah hujan turun dengan lebatnya..

Minggu lepas teringin nak makan nasi arab. Jadinya belilah rempah nasi arab jenama al-Bayt yang bos jual kat opis. Syeeda ambik Nasi Kabsah Ayam (kotak merah) dengan Nasi Mandy Arab Saudi (kotak biru). Dulu ingatkan dalam tu dia siap letak ayam gitu..aduss 

Jadinya Sabtu lepas buat nasi mandy dulu untuk juadah berbuka.. Semua berkumpul barulah bersemangat nak masak sedap-sedap kan..hii Nasi tu cukup-cukuplah untuk kami enam beranak. Pakat rasa sorang sikit lagipun menu lain banyak lagi.. Hasil testimoni dari syeeda.. SEDAP. 

Dek kerana sedap, Ahad tu pi Kompleks Dato' Kailan, Kepala Batas jumpa lagi rempah ni kat kedai fama beli pulak Nasi Maqluba Ayam (kotak kuning).. 


Harga sekotak RM 15.00. Dalam kotak tu siap dengan beras basmati, rempah menumis nasi dan ayam sekali. Makan sekali memang rasa nak lagi.

p/s : sekali sekala tukar citarasa arab.

SELAMAT BERPUASA


Tuesday, July 8, 2014

CPUV Nuffnang Jun-Julai

ASSALAMUALAIKUM

Ramadhan ke 10.

Tadi buka Nuffnang check earning.. Alhamdulillah rezeki di bulan puasa. Dapat CPUV lagik..


p/s : Kelmarin cuti lagik.. Hari Tapak Warisan Georgetown




Thursday, July 3, 2014

Ramadhan : Selamat Berpuasa

ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah sudah hari kelima kita berpuasa. Hari ni baru sempat nak update.. Minggu ni sibuk sikit. Macam mana puasa ok tak? Hari pertama puasa haritu lega sangat sebab hujan dari pagi sampai malam.. Jadinya idak le penat sangat cumanya rasa nak tidur ja sepanjang hari..hihi

Hari kedua puasa dah mula kerja. Dah pula petangnya ada kerja dekat luar. Lega la sikit sebab hujan tapi time nak balik tu memang jem jugak la jalan dengan bazar ramadannya.

Ok, di kesempatan ni Syeeda nak ucapakn Selamat Berpuasa buat semua blogger. Puasa jangan tak puasa.. =) 

Di bulan yang penuh berkat ni marilah kita top up pahala banyak-banyak ok. 



p/s : Membeli di bazar jangan sampai membazir =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...