PAKAT-PAKAT MAI NA MELAWAT BLOG SYEEDA

Friday, September 30, 2011

Nabil Dah Kahwin Laa

Alhamdulillah sorang lagi kahwen...moga kekal sampai akhir hayat ya AMIN
Sekitar majlis pernikahan Nabil & Nazirah


2 kali lafaz, Ahmad Nabil Bin Ahmad, 28 atau lebih dikenali sebagai Nabil telah bergelar suami kepada Nazirah Binti Ayub, 23 dalam sebuah majlis akad nikah yang berlangsung di Majis Tuanku Zainal Abidin Putrajaya, tepat jam 5.16 petang tadi dgn mas kahwin berjumlah RM300 dan wang hantaran berjumlah RM15000.

NIE PLAK SEKITAR MAJLIS MALAM BERINAI DIORANG SEMALAM

Malam Berinai Nabil & Zira

Malam Berinai Nabil & Zira

Pasangan suami isteri ini akan diraikan dalam sebuah majlis resepsi bertemakan Wonderland pada 2 Oktober nanti di Digital Park i-City, Seksyen 7, Shah Alam

TAHNIAH NABIL DAN ZIRA


CREDIT TO OH BULAN

P/S: tAk sabar nak tunggu giliran Irma pulak..

Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011

syeeda join

KLIK BANNER naaa

syeda join try nasib..hii walaupon header memang comot habis sebab syeeda baqu blajaq wat header,xbape nak kemas g..hii

sehingga 4 Okt 2011

Beza Antara... Cinta, Sayang, Minat, Suka

selamat malam jumaat..
malam ni nak citer pasal beza 4 sekawan ni, 
CINTA SAYANG MINAT & SUKA



-CINTA-
kita memang mengharapkan dia jadi milik kita.. 
apa jua yg kita buat, kalau bleh dia nak taw..
sebolehnya kita x mau sakitkan hati dia..
kita sentiasa berfikir tentang diri dia..dlm mimpi pown bleh jadi..kat mana, bila, apa yg kita buat selalu ingtkan dia..kalau dia xda kita rasa sunyi..kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je..


-SAYANG-
Sayang nie pada org yg sudi jadi TELINGA nak dengar segala ceritera kita xkisah la sedih ka, gembira ka, dia sudi dengar...
sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya


-MINAT-
Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya... mungkin dia ada personaliti yang baik yg kita tgk minat terus..haha
cth: peribadi baik..


-SUKA-
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut.... Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa 2 3 hari..



INGAT!!! kalau tak kerana SUKA, MINAT, SAYANG... kita takkan CINTA seseorg kn..



p/s: Esok cuti..yabadabedooo!!!


Wednesday, September 28, 2011

Bersabarlah Sayang..

selamat malam kwn2 ku ...xkan dah tidoq kot..malam masih muda..hii
Dah masuk bulan Zulkaedah pown. Selamat tinggal syawal..


Bukan nak cite pasal bulan2, mybe next entry InsyaAllah..tapi pasal jeng jeng jeng..
Erm marah marah jugak, tapi jgn sampai malukan org lain..tol tak??
Kalau setuju angkat jari ..hii
Sebagai manusia, sememangny kita tak pernah lari dari buat kesilapan.. apa yg sedang berlaku, bakal berlaku , yg dah berlaku semua dah ditentukan olehNya..cuma sebagai manusia kita perlu berusaha mendapatkan@mengelakkan..(faham tak..hii)
Kita perlu terima qada dan qadar..jgn asyik marah ja dgn apa yg dah jadi..seba benda dah jadi xboleh diundur.. bila ditimpa kesusahan+marah ucapkan zikrullah bukan memaki hamun, bila dlm ksenangan jgn lupa padaNya, ucapkan alhamdulillah

dgn perkembangan IT skunk, melalui pemerhatian syeeda  laman sosial diguna sebagai medium lepas geram/marah/maki hamun..nauzubillah...
bg syeeda bawa lah berbincang daripada memaki hamun dlm fb tu..bkn setakat memalukan, malah kita dah mengaibkan org yg kita maki tu..
seburuk mana pown dia wat salah pada kita, bawalah berbincang elok2..berunding itu kan lebih bagus..
dlm sumber manusia pown dia galakkan berunding kalau ada masalah di tempat kerja..
ilmu penuh di dada bukan untuk disimpan rapi, tapi utk dipraktikkan dalam kehidupan
fikir dulu sebelum bertindak..
jgn bertindak baru gatal kepala nak fikir

bersyukurlah dgn apa yg kita hadapi sehari2..walaupun ianya pahit utk kita telan

wallahualam



Sunday, September 25, 2011

Berunding Dengan Diri Sendiri

Norman & Memey dah selamat kawen..syeeda bila lagi..huhu alahai sapa nak ni..haha
Pagi tadi mula kelas kol 12.30tghri..kelas NEGOTIATION a.k.a. PERUNDINGAN.. dah amek pown kos Human Resource Management, so kena la blajaq benda2 nie kan..huhu

Cik Lah a.k.a. lecturer pown memulakan ceramahnya, arini topik satu pengenalan..
Ingat berunding tu kena dengan orang lain, rupanya dengan diri sendiri pown dikira berunding??? ahak camna tu??

maka....
Cik Lah pown terangkan..
Kalau kita nak ..... contoh la nie, hiii kalau nak beli makanan tengahari korang ada 2 pilihan, Nasi putih atau Bihun sup??? haaa fikir punya fikir, last2 korang pilih bihun sup dgn sebab2 yg munasabah korang tu..haha

So, itulah PERUNDINGAN ...

P/S : no idea to write laaa..huhu

(Gambar) Persandingan Norman & Memey

SELAMAT PENGANTIN BARU ..
wah gembira nampak pengantin baru nie...





v
v
v
v
v
NAK TENGOK LAGI ???

JOM KLIK 
(banyak sangat gambor...jom reramai tengok)


Credit to OH BULAN

Saturday, September 24, 2011

Norman Hakim Sah Bergelar Suami

Dah petang pown..kejap ja masa berlalu walaupun satu keja xbuat arie ni..huhu

Ni ha Norman dah bergelar suami

Hanya sekali lafaz tepat jam 5.11 pm, Mohammad Norhakim Zakaria atau lebih dikenali sebagai Norman Hakim,35 bergelar suami kepada Suhaiza Suhaimy, atau dikenali sebagai Memey Suhaiza, 23 di kediaman pengantin perempuan, Felda Tenggaroh Selatan 1, Kota Tinggi, Johor, petang tadi.
Norman Hakim dinikahkan oleh imam Mukim Kambau, Zulkipli Tarmizi dengan mas kahwin berjumlah RM22.50 dan hantaran berjumlah RM24000.
Sejumlah 5 dulang hantan daripada pihak Norman Hakim berupa set persalinan barang kemas (cincin dan rantai), GPS, kek buah-buahan, sirih junjung dan senaskah Al-quran. Manakala, pihak Memey Suhaiza membalas 7 dulang hantaran berupa sebuah iPad2, cincin berlian, coklat, buah-buahan, kek lapis Serawak dan senaskah Al-quran.
Kedua-dua mempelai akan mengadakan majlis resepsi pada keesokan harinya pada tempat yang sama.
credit to Oh Bulan


Laksa Singapore

Salam Sabtu..dah makan tengahari kew?? sedapnya makan nasi puteh panas2 + kerabu jantung pisang + ikan gelama masin + sambal belacan..rindunya....
Syeeda baqu sudah makan , laksa singapore segera ja..sedih tak??haha nak turun beli nasi malas, macam nujum pak belalang tak..haha

Ok la laksa singapore walaupun sedap lagi nasi time2 camni..sedap la jugak..macam laksa kari tuu..

tak taw resepi tapi dari rasanya tu, dia letak udang kering, lengkuas, daum kesum, santan semestinya..serai kot, yg bhn lain2 tu cam laksa besa je asanya...
takpelah t kita berguru dgn sapa2 yg pndai bikin ini laksa..hii

haa camni la rupa dia laksa singapore tu.... selalu diorg mkn ngn spageti ..ala macam laksa johor la kan jiran je diorg ..haha

p/s: Keboshanan di petang hari =(

Friday, September 23, 2011

Rahsia Tandatangan??

Slmt malam..menggatalkan jari utk menconteng posting board nie..
Rahsia Tandatangan???
haa jom ushar dulu, takut termimpi pulak t


 *Satu garisan di bawah tanda tangan*

yakin, personaliti yg hebat tuuu, agak pentingkan diri sendiri, percaya bahawa kebahagiaan dlm hidup perlu


*Dua titik di bawah tanda tangan*

Romantik, mudah bertukar pasangan (macam tukar baju daa), memilih kecantikan (bagi lelaki), sentiasa berusaha utk cantik (bagi perempuan), mudah menarik perhatian untuk di dampingi


*Satu titik di bawah tanda tangan *

kelihatan tenang, cepat hilang kepercayaan kepada seseorg setelah dikianati,..


*Tiada garisan/titik di bawah tanda tangan *

seronok dgn kehidupan, ikut gaya dan cara sendiri, kurang bagi perhatian terhadap pandangan org lain..


*Tanda tangan yang tiada kaitan dengan nama *

sentiasa berusaha supaya smart, suka berselindung, xambil pandangan org len..yakin..


*Tanda tangan berasaskan ejaan nama tapi sukar nampak *

cerdik tapi kurang berfikir, cepat tukar pandangan dan idea


*Tanda tangan huruf satu-satu, tidak bersambung *

prihatin, xpentingkan diri, sanggup berkorban apa saja utk org lain, pemikir, cepat serik


*Tanda tangan ikut ejaan nama dengan huruf yang jelas *

baik, dpt sesuaikan diri, tegas dgn pndpt sendiri,semangat tinggi



apa2 pown jangan 100% percaya,,hii ni bukan Nujum Mak Syeeda..haha

Diana Amir Dah Berhijab

Petang Jumaat..ngantuk pulak cuti2 nie..adoi
Sebelum nie , Siti Nordiana berhijab, kali ni pulak Diana Amir..Alhamdulillah.



Diana Amir megaku yg dia selesa menutup aurat lepas beberapa kali mimpi hari kiamat.
Petanda yang membelenggu pelakon muda ini telah membuatkan dirinya sentiasa ingat akan kematian yang semakin hampir.

“Saya tak tahu kenapa perkara itu berlaku kepada saya, mungkin Allah ingin memberi petunjuk dan saya menceritakan semuanya kepada seorang rakan. Namun selepas itu rakan saya yang berhijrah lebih awal daripada saya,” katanya yang mula mengenakan tudung pada Isnin lalu.
Diana Amir mengambil inisiatif untuk bertemu dengan pelakon Irma Hasmie, yang kini sudah pun menutup aurat. Difahamkan, Irma Hasmie membawa Diana Amir bertemu dengan Wardina Saffiyah bagi mendapatkan pandangan serta sokongan mengenai ilmu agama.

credit to Oh Bulan

Wednesday, September 21, 2011

Sarapan Pagi, Makan Tengahari, Minum Petang SERENTAK!!

Selamat malam uols..sihat tak arie nie?? harapa2 sihat walapiat la semua ya.
kenyang perut nie baqu sudah makan setelah seharian xmakan..haha bukan puasa

arie nie kelas syeeda kol 12 stgh, siap2 g kelas xsempat pula nak menyorok..haha MENYOROK?? makan pagi sayang..itu bahasa utaqa..hii tadi pulak terkejar2 nak ngantor assignment, dah x print lagi buatnya pulak lab black out..adoi 

Masuk kelas first ok lagi..tapi mata mula nak pejam dah..masuk kelas kedua kol 2ptg perot dh mula bunyi..sampai jiran sebelah dengor..aiseh malu chekk

nasib kelas ketiga kol 3.30 tu lecturer best, xngantok langsung wlupon perut dh lapor benor..huhu
Balik ja kelas berebut pulak nek bas, sampai cafe tapau nasi bungkus lauk ayam goreng..cukuplah hidangan sarapan pagi + tghri + ptg..huahua 
ALHAMDULILLAH 

xla sampai melahap camtu cik abg bulat kuning oiii


Buah Kreatif

nie kira wordless jugak lah yer..malas nak nulisnya..hiii

semua pic kat bawah ehsan PAK NGAH GOOGLE..haha

haa sejak bila buah anggur ada mata + mulut..hii


chomelnya..hii






Credit to Google

#1 Wordless Wednesday

monink

Tuesday, September 20, 2011

GA : Saya nak Cream Caramel Puding dari Ourkizuna

syeeda join jugak

nak join??
klik banner taw

syeeda nak puding caremal nie sebab...................wat suspen pulak. hiii
sebab syeeda dah lama tak makan puding nie..last makan 5 tahun lepas kot masa tingkatan 4 atau 5 camtu la..
spesialnya kawan yg buat puding tu kawan lelaki. malu tol sebab syeeda pown xpandai buat..hiii memang sedap sampai ramai yg puji puding caramel dia sedap..cukup rasa haha

jadi dah lama xrasa, mengidam pulak nak makan puding caramel nie..tengok gambar pown dah terliur rasanya.

Ok sekian dulu..hii harap dapat merasa puding caramel ourkizura
(^_*)



Danny X-Factor Bergelar Suami

Danny X-Factor pown dah kahwin...wah ramai juga artis kita kahwin bulan nie.. 
Pada tanggal 16 Sept lalu, Danny bergelar suami kepada pramugari Air Asia, Zaidatul Norfazleen Zakarian dengan hantaran berjumlah RM11,201.10 di kediaman pengantin perempuan, Kampar, Perak.

-TAHNIAH DANNY & LEEN-

Danny XFactor Kahwin

Danny XFactor Kahwin
Amboi sempat Danny berposing ya


Danny XFactor Kahwin
nie la Leen, isteri si Danny



credit story n picture to Oh Bulan

Monday, September 19, 2011

Cakap Pasal Kahwin

SEBELUM TIDO
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach. 
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah. 
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

TOILET
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh 
6 bulan: Masih lama lagi ke nih? 
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang.. 
6 bulan: Trafik jam aah 
6 tahun: K..

DATING
6 minggu: I love U, I love U, I love U. 
6 bulan: Of course I love U. 
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

BALIK KERJA
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih… 
6 bulan : I’m BACK!! 
6 tahun: Masak apa hari ini??

HADIAH ULANGTAHUN
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni 
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah 
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

TELEFON
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih 
6 bulan: Eh… Your call… 
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

MASAKAN
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!! 
6 bulan: Kita makan apa malam ini?? 
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

MEMAAFKAN
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh 
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh. 
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

BAJU BARU
6 minggu: Aduh sayang, U macam bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi? 
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

RANCANG HOLIDAY
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight… 
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah. 
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..


p/s: Pe menu makan malam nie???

Review MASTERPIECE Blog

Aha..selamat petang..tengah minum petang ke Kak Jah oiii...
Syeeda baqu balik kelas nie...kelas psikologi cancel, lecturer xda pulak..hii

so, arietu syeeda da wat teka-teki-tekok...erm dah jnji sapa jawab betol syeeda kan wat entry spesial tok dia..
haha so yg bertuah (memang bertuah sebab sorang je yg join..huhu) 
TERIMA KASEH BEBANYAK sebab sudi join

masterpiece
haa canteek kan header nie.. 
jom ke blog dia pulak


Apa lagi jom reramai kita melawat dia..macam2 yg menarik taw..nak taw..JOMMMM LAA!

Sunday, September 18, 2011

Persandingan Ashraf Muslim & Dayana

hujan lagi di malam arie nie...esok dah start kelas dong...kena rajin-rajinkan diri..hii

Ashraf Muslim & Dayana

amboi main mata lak..haha

TAHNIAH ASHRAF & DAYANA

P/s: Korang bila lagi?? (^_*)

credit picture: GUA

Saturday, September 17, 2011

JOm Teka!!!

selamat malam kwn2...boring sungguh cuti arie nie..tido ja memanjang..

Tadi tengok movie, skunk dah borink nak men teka teki tekok plak

Hadiah?? ala nak jugak ka?? 
Bolehlah setakat review n promote BLOG skit2 na..kasi femes skit kn..hii

SOALAN 1:
Sekolah apakah yang tiada guru, murid, mahupun kakitangan?

SOALAN 2:
Katak diterbalikkan jadi katak..kopi di terbalikkan jadi....?

SOALAN 3:
Air apakah yang tidak akan beku?




Thursday, September 15, 2011

Yuna Jadi Duta Olay

Wah semakin bertambah2 rezeki Yuna nie.. Bukan sekadar penghibur halwa telinga, tapi skrg dah jadi duta pulak..bukan duta Malaysia ke Luar negara..hiii duta produk yunk...

Dulu seingat syeeda Yuna jadi duta Librease, pastu Canon, n yg terbaru nie produk kecantikan pulak, Olay. Wow kelas Yuna...itu rezeki Yuna, Syukur sangat kan..

Diorg cakap Yuna ada good personaliti yg dapat cerminkan imej wanita Olay..cayalah Yuna..



TAHNIAH wat Yuna..pasni boleh berlakon pulak ..nak jugak tgk Yuna berlakon..(^_*)

p/s: Esok cuti!!! SELAMAT HARI MALAYSIA

Monday, September 12, 2011

Cukai Prepaid Ditangguhkan


Salam Isnin smua..pe kabo, sihat tak?? ke dah demam sebab cukai prepaid..hiii
Memang membebankan kena bayaq cukai prepaid, tambah2 bagi yg xberapa nak mampu kan..
tapi bila fikir balik, sebab kena cukai pown t balik pada kita jugak..ptptn, pendidikan, mcm2 la yg xbrpa nk nmpk yg free2 kita dpt tu..itu pndpt peribadi je..hii

Tadi tengok berita, atas bantahan ramai pihak, cukai prepaid ditangguhkan.. 
Alhamdulillah nasib xbeli top up banyak2 simpan..hii


Sunday, September 11, 2011

Gambar Faezah Elai Nikah!!

Dah bergelar isteri Faezah Elai nie..sesapa xleh kacau2 lagi tau..hii

Faezah Elai Kahwin : Nikah

Faezah Elai Kahwin : Nikah
amboi cantik baju Faezah..nak pinjam la..hihi

Faezah Elai Kahwin : Nikah
senyum bergaya abg heykal kita..

Majlis resepsi sebelah perempuan iaitu Faezah Elai akan diadakan pada 3 Disember nanti di Dewan Banquet Kem Tun Abdul Razak, Bukit Gedung, Pulau Pinang manakala pada keesokan harinya majlis di sebelah pihak lelaki.

TAHNIAH!!

Sumber: Oh Bulan

Saturday, September 10, 2011

Bosan + Rindu = Pilu

Hai... xda mood la. Baru sampai UUm tadi pagi kul 11. Alahai, tak terkata apa nak cakap.. banyak benda bersarang dalam lubuk aty nie..aduh

Hujan2 camni lagi la terasa segala apa yg nak di rasa..huhu rindu family, kucing2, semua la... 


bosan sebab dah xduduk ngan rumate lama.. duduk dgn org len..t'sentap jugak la mula2 tau, tapi nak wat camna dah ketentuan yg ditetapkan..alahai

nasib je tahun last, ok sket... sebenarnya penyakit malas dah mai, yela 2 bln lebih dok umah tu.. tak tau nak cakap..adoiii

Harap tahun last nie dapat bagi semangat sket utk naikkan pointer lagi..di harap berjaya la..AMIN

Wednesday, September 7, 2011

Aqasha Dapat Baby Boy

beberapa hari lepas baru syeeda taw isteri aqasha mengandung
tup tup tadi tau2 dah bersalin


nak tau jom 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...